A hónap legnépszerűbb verse:

Hűvös pécsi január

.  Már rég elhagyta a várost Télapó rohanva jött az Újév és a hó olvadásnak indult - a Tettye téren csak egy-két ember járt aznap szerényen ...

2014. december 14., vasárnap

Néhány szó magamról

Üdvözlök mindenkit! Balázs Balázs vagyok. A 90-es években születtem Mohácson, ahol jelenleg is élek. Kapcsolatom az írással már nagyon fiatal koromban, ha jól emlékszem, még 10 évesen kezdődött.
.
Művészi vénám már egészen korán megmutatkozott, ugyanis mindig érzékenyen reagáltam a körülöttem lévő világra, ebből adódóan mindig is kerestem azokat a kifejezési ágakat, amikkel a legjobban átadhatom gondolataimat az embereknek.
.
Indult onnan a dolog, hogy mindig is nagyon élénk volt a fantáziám, és imádtam fikcióimmal szórakoztatni környezetem. 11 évesen pedig már fogtam egy ceruzát és egy papírt, hogy kisebb történeteket kezdjek el írogatni. Később nagyon megszerettem a verseket és a dalszövegeket, így menthetetlenül közel kerültem a zenéhez. Már korábban is volt néhány próbálkozásom, de 15 éves voltam, amikor összehoztam életem első "zenekarát", egy esztergomi kollégium raktárában. Eleinte a hangomat próbálgattam, majd belevágtam a szövegírásba is. Aztán amikor kész lettem életem első megkomponált dalával, sikerült rögzíteni egy régi MP3 lejátszóra, ami azóta már csak emlék, mert a masina sajnos tönkrement. Aztán a távolból is hazajöttem másfél év után, így a zenekar is széthullott.
.
.
Szóval ott tartottam, hogy 16 éves koromban visszatértem régi otthonomba, Mohácsra, ahol vadonatúj iskola várt és új közösség. Nem telt el egy hónap, máris azon törtem a fejem, hogy zenészeket gyűjtsek magam köré. Azonban ez a próbálkozásom érdektelenség miatt füstbe fulladt. Maradt hát nekem a jó öreg papír és ceruza, hogy kifejezzem magam. Így történt, hogy 16 éves koromban egy borús őszi délutánon otthon üldögéltem, és rám jött az ihlet. Fogtam az egyik füzetem, és megírtam életem első versét. Innentől nem volt megállás, és pár hónap múlva azon kaptam magam, hogy örömömet lelem a költészetben, és egyre többet írok. Eleinte csak osztálytársaimat és családi körömet szórakoztattam verseimmel, akiknek nem kis meglepetést okoztam új hobbimmal.
.
Majd barátaim unszolására megosztottam néhány írásomat egy amatőr irodalmi portálon, mert kíváncsi voltam rá, milyen véleményt kapok a kritikusoktól. Rá kellett döbbennem, nem csak szűk környezetemnek tetszik, amit csinálok. Nem telt bele három hónap, egyre több internetes oldal hozta le a verseimet, idézgettek tőlem blogokban, és egyre több levelet kaptam ismeretlenektől, főleg lányoktól a facebook-on. De főleg megtiszteltetésnek vettem, amikor olyan nevek mellett szerepeltettek, mint József Attila vagy Zelk Zoltán. (A világirodalom székes versei) Azóta folyamatosan publikálok a Holnap magazinban, mellette pedig rendszeresen szerepelek a Holnap Kiadó versesköteteiben és irodalmi antológiákban is. Legutoljára a VARÁZSLAPOK című karácsonyi verses-és novelláskötetben olvashatta írásaimat a közönség.
.
Ezt az az oldalt pedig azért hoztam létre, hogy kitöltsem unalmas óráitokat, és szórakoztassalak titeket legújabb szösszeneteimmel.

Azonban szeretném, ha ez az oldal, nem csak a verseimet kedvelők számára szólna. Tudom, hogy vannak köztetek nagyon sokan, akik a könnyedebb, prózai alkotásokat szeretik.

Ennek apropóján indítottam el több rovatot is, amelyben zenéről, egyházról, valamint közéleti történésekről fejtem ki véleményem. Igen, a közéletről is, mivel mindig történik körülöttünk valami új, ami mindannyiunkat reagálásra késztet.

De készültem azok számára is, akik a zenei riportok kedvelői. Nekik szól a Rock Café rovat, melyben javarészt külföldi zenészek karrierjét mutatom be, a pop, a rock és a blues műfaját egyaránt felölelve. Ebből a rovatból kiemelten ajánlom a H2O Acoustic Rock Band - el készült interjúmat, amelyet 2012. nyarán készítettem a bandával, és igazán rendhagyóra sikeredett.

Különböző témájú miniesszéimet a Gondolatok menüpont alatt gyűjtöttem össze. Első verspróbálkozásaim is külön rovatot kaptak, Első Versek a fiókból címmel. Ez azok számára tartogat meglepetéseket, aki a 15 éves Brutyó Balázst nem ismerték.

Igyekeztem költeményeimet több kategóriába szedni, mint eddig. Így klasszikus költői témáim mellett - mint a szerelem, az élet  - újabb verseket is olvashattok tollamból. Úgy gondoltam, hogy Mohácsról szóló költeményeim mind megérdemelnek egy külön gyűjteményt, csakúgy, mint a gyermekkoról, állatokról és jövőről szóló műveim.

Ismeretterjesztő rovatomban a Női költészet kialakulásának jártam utána a Magyar Elektronikus Könyvtár és a Múlt-kor történelmi portál forrásait felhasználva, de helyet kapott itt a legendás Playboy története is.

És végül, de nem utolsósorban itt van egy téma, amit már régóta fel akartam dolgozni. Ez pedig nem más, mint férfi és nő egymással való vitái. A nemek közti vihar sosem volt tabu az irodalomban, megpengette ezt már Goethe, Shakespeare, és a 20. században John Gray is. Utóbbi műve alapján született meg Mars és Vénusz verssorozatom, melyben férfi és nő nézeteltéréseit boncolgatom. Ez a rovatom mindenki számára különösen érdekes lehet, mert nem csak az a célom vele, hogy bemutassak egy-egy konfliktust, hanem az is, hogy ezek továbbgondolására hívjam az olvasót.

A Balázs Balázs művei honlap tehát nem mindennapi időtöltést ígér. A munkám szempontja végig az volt: legyen minél érdekesebb, izgalmasabb, sokoldalúbb, és ennek tetejében: szórakoztató olvasmány. Az új imidzzsel pedig még egy lépcsőfokot tettem meg azért, hogy a jövőben is hitelesen hozzam Nektek az eddig megszokott - remélem, ti is így gondoljátok - magas színvonalat.


Üdvözlettel:
Balázs Balázs

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Press Release Distribution