A hónap legnépszerűbb verse:

Hűvös pécsi január

.  Már rég elhagyta a várost Télapó rohanva jött az Újév és a hó olvadásnak indult - a Tettye téren csak egy-két ember járt aznap szerényen ...

2014. június 16., hétfő

Melissa Moretti műveiről

Képzeljünk el egy klasszikus sémára épülő szerelmes regényt. Olyant, ami kicsit mesés, mint Danielle Steel, de mégis valóságos, mint Montgomery. Ha mindez megvan, keverjünk hozzá egy kis limonádét, dőljünk hátra a fotelban, és üssük fel Melissa Moretti egyik regényét... aki valójában Nemere István.

.
Aki sokszor jár nézelődni az antikváriumokba és a könyves sátrak környékére, biztosan belebotlott már Nemere István Melissa Moretti álnéven írt könyveibe. A szirupos, csöpögős csodavilágot elénk táró romantikus történetek mindig is a nők képzelőerejét hivatottak megragadni. Talán azért, mert ők sokkal többről mernek álmodozni, mint mi férfiak.
.
Amikor kezembe került nagymamám jóvoltából a Legyen az özvegyem című regény, már a borítója is megerősítette bennem az előző bekezdésben írtakat. Igazából el kell hogy mondjam nektek: sosem rajongtam az effajta romantikus regényekért. Ez sokatok számára már a Ne higgyétek lányok! címzetű versemből is kiderülhetett... Na de úgy vagyok vele, hogy szerintem sosem jó, ha az ember egy műfajnál leragad. Attól, hogy nem feltétlenül csípünk valamit, még bele lehet kóstolni. És nekem Nemere egyik álnéven írt könyve tök jó kikapcsolódás volt. 
.
.
Legyen az özvegyem története semmiben sem különbözik a romantikus regények sablonjától. Hű minden stíluseszközhöz, ami egy szerelmes regényt emlékezetessé és meghatóvá tesz. Megvan benne a hős és megmentő férfi, a gazdag ám mégis magányban élő lány, és a szintén gazdag, de öregsége miatt cseppet sem vonzó milliomos. Az ő hármasukból bontakozik ki a könyvben egy szerelmi dilemma. A főszereplő Lívia ugyanis beleszeret egy tengerjáró hajón a vonzó, de szegény vándorzenészbe. Amikor a lányról az út során kiderül, hogy hercegnő, a hajón utazó, végnapjait élő milliomos ezzel párhuzamosan megkéri a kezét. Így Lívia belekerül a klasszikus dilemmába: döntenie kell, hogy a szerelem vagy a vagyon fontosabb-e a számára.
.
Nemere Melissa Moretti néven írt művei igazi limonádés könyvek, amelyek népszerűsége töretlen. Gondoltátok volna, hogy az író további Moretti álnéven publikált regényeiből több mint 10 000 példány kelt el egyenként? És az eddig 31 szerelmes történetből A Hercegnő, Megérdemelt szerelem és a Maradj még, kedves a legnépszerűbbek. Nem csak itthon, hanem külföldön is! Ennek legfőbb oka talán a nők érzelem központúsága mellett az is lehet, hogy a gyengébbik nem olvasói szívesebben vásárolnak meg olyan művet, amit szintén egy hölgy írt. És Nemere - annak ellenére, hogy férfi - tökéletesen láttatja a világot női szemmel. 
.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Press Release Distribution